wat kunt u doen?

Veel mensen vragen zich af welke bijdrage zij aan een rechtvaardige oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict kunnen leveren. Hieronder geef ik een overzicht van wat u zou kunnen doen. Wanneer steeds meer mensen de mogelijkheden benutten waarover zij beschikken, zal het tij op termijn keren.

 

 

Steun The Rights Forum
The Rights Forum is een nieuwe stichting die zich inzet voor een rechtvaardig Midden-Oosten beleid. 
Een rechtvaardig Midden-Oosten beleid is hard nodig. Alleen daarmee kan de Nederlandse regering effectief aan een duurzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict bijdragen. 
Steun The Rights Forum


Mijn website
Ik hoop dat steeds meer mensen hun weg naar mijn website zullen vinden. U kunt mij helpen meer bekendheid aan mijn website te geven door op uw weblog of website een banner te plaatsen. Die kan hieronder in twee formaten gedownload worden.
Download de banner (468x 680 pixels)
Download de banner (234x 680 pixels)

 

Bezoek Palestina
Een reis maken naar Palestina, het is zeker niet onmogelijk. Oost-Jeruzalem en andere delen van de Westelijke Jordaanoever zijn goed bereikbaar en relatief veilig om te bezoeken. Hieronder vindt u links naar de websites van organisaties die bij het plannen en organiseren van uw reis behulpzaam kunnen zijn.
Alternative Tourism Group
Alternative Tours in English
Alternative Tours ICAHD
Hotels in Palestine

Nieuwsbrieven
Er zijn diverse organisaties die een nieuwsbrief met informatie over activiteiten en relevante ontwikkelingen versturen. U kunt zich daar gratis op abonneren.
Meld u aan voor de
Nieuwsbrief United Civilians for Peace

Nieuwsbrief Werkgroep Keerpunt
Nieuwsbrief Palestina Komitee
Nieuwsbrief B'Tselem (Israël)
Nieuwsbrief Palestinian Centre for Human Rights (Gaza)


Olijfboomactie Houd Hoop Levend
Gedurende de afgelopen jaren heeft het Israëlische leger honderdduizenden Palestijnse olijfbomen vernield of in beslag genomen. Veel Palestijnse families, die van hun olijfbomen afhankelijk zijn, verkeren hierdoor in grote nood. Via de actie Houd Hoop Levend kunt u een olijfboom sponsoren, die ten goede komt aan een Palestijnse boer wiens boomgaard is vernield.
Sponsor een olijfboom


Stichting Kifaia
Stichting Kifaia verleent praktische steun aan twee organisaties voor gehandicapten in de Gazastrook: de Society en het National Center for Community Rehabilitation (voor dove, slechthorende en spraakgestoorde kinderen) en het Gaza Home Care Program (voor de opvang van gehandicapte intifada-slachtoffers). In Nederland verzamelt Stichting Kifaia geld voor de aanschaf van rolstoelen, medicijnen en hoorapparaten en voor trainingen en preventieprogramma’s.
Steun Stichting Kifaia


SIVMO
Het Steuncomité Israëlische Vredesgroepen en Mensenrechtenorganisaties (SIVMO) is een Nederlandse stichting die in 1991 is opgericht. Via het kwartaalblad “de Brug” verstrekt SIVMO informatie over de activiteiten van vredesgroepen en mensenrechtenorganisaties en over de politieke situatie in Israël/Palestina. Daarnaast speelt SIVMO een bemiddelende rol tussen Nederlandse fondsen en Israëlische vredesgroepen die financiële steun nodig hebben voor de uitvoering van hun projecten.
Steun SIVMO


Stichting Talliq
Deze stichting zet zich in voor Palestijnse kinderen die in Israëlische gevangenissen zitten opgesloten. De rechten van deze kinderen worden in veel gevallen ernstig geschonden. Stichting Talliq zamelt geld in voor het “kantinefonds”, voor schoolboeken en voor nazorg wanneer de kinderen uit de gevangenis komen. Daarnaast stuurt Talliq brieven (door) aan gevangen kinderen en hun families om hen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.
Steun Stichting TalliqCanaan Fair Trade
Canaan Fair Trade, gevestigd in Jenin op de bezette Westoever, verkoopt de heerlijke producten van meer dan 1700 Palestijnse boeren die zijn aangesloten bij de Palestine Fair Trade Association. Via eerlijke handel draagt Canaan Fair Trade bij aan het overleven van kleine, agrarische gemeenschappen in Palestina, die zwaar door het conflict zijn getroffen.

In Nederland zijn de producten van Canaan Fair Trade in diverse winkels te verkrijgen. Ga voor een overzicht van verkoopadressen naar de Nederlandse website van Canaan Fair Trade.